Nazaj v mesto
Zemljevid strani
Skoči na vsebino
D

Cevkova zgodbica o skritih zakladih morskih globin

V majhnem obmorskem mestecu se je začela prav posebna pustolovščina. Trije pogumni prijatelji, Maja, Luka in Ana, so slišali o legendarnem zakladu, ki naj bi bil skrit globoko na morskem dnu. Zaklad je bil že dolgo skrivnost, a to ni ustavilo naših mladih raziskovalcev.
 
Za pustolovščino so se pripravili temeljito. Vsak dan so trenirali z maskami, plavutmi in potapljaškimi oblačili. Končno je napočil dan, ko so se odpravili na svojo veliko dogodivščino.
 
Med potopom v svet morskih globin so bili obdani z neverjetno lepoto. Pisane ribe so jih pozdravljale, morske alge so plesale v ritmu valov, a to je bilo šele začetek. Ko so se potapljali globlje, so odkrivali raznolikost morskega življenja. Srečali so radovedne hobotnice, ki so jim kazale svoje spretnosti, in mogočne morske želve, ki so plavale z neprimerljivo eleganco.
 
Kljub vsemu raziskovanju so bili blizu obupa, saj se zaklad ni niti malo približeval. Toda prav v tistem trenutku je Ana zagledala nekaj sijočega v razpoki na dnu. Skupaj so previdno izvlekli starodavno školjko. Bila je preprosta, a hkrati skrivnostna. Ko so jo odprli, so bili osupli. V njej so se skrivali biseri, ki so sijali kot drobne lučke. Bila je potrditev, da so našli iskani zaklad.
 
Zaklad so prinesli na površje, kjer so ga s ponosom pokazali vsem prebivalcem mesteca. Njihova pustolovščina ni bila le iskanje zaklada, temveč tudi spoznavanje pomena narave in ohranjanja čistih oceanov. S svojo zgodbo so navdušili vse, da skupaj varujemo morski svet, saj je vsak kotiček tega sveta poln skrivnosti, ki jih velja odkrivati in spoštovati.
 
 
C