Nazaj v mesto

Skakanje po lužah je zabavno

Gotovo poznate vsaj kakšnega nergača, ki se venomer pritožuje nad vsem, kar se dogaja okoli njega. Takšne ljudi še posebej moti slabše vreme - mokro in turobno, kot smo mu priča zadnje dni. Ja, dež, dež in dež. Tale letošnji april ni samo muhast, pač pa tudi zelooo deževen. Zdi se mi, da so pelerina, gumijasti škornji in dežnik postali moja stalna oprema. A nič zato! Če smo srečni in zadovoljni, nam tudi takšno vreme ne pride do živega.

Pri dežju imam rad to, da nam odstre čisto nove dimenzije igranja. S prijatelji naredimo papirnate ladjice, ki jih nato spuščamo po vodnih strugah. Ali pa se lovimo in tekmujemo v preskakovanju luž. Ste že poskusili? Tako zabavno je! Zanimiv je tudi sprehod po mokrih travnikih, kjer lahko štejemo deževnike, ali pa ob bližnjem ribniku obiščemo žabe. Narava dobi povsem drug obraz, zaživi v novih barvah in vonjavah. Samo čutom moramo dovoliti, da so pozorni na okolico.

Seveda pa vam morajo vse to starši dovoliti. Moji pravijo, da je gibanje na svežem zraku pomembno tudi v slabšem vremenu. Pa saj nismo iz sladkorja, kajne? S tem poskrbimo za telesno aktivnost, obenem pa utrjujemo imunski sistem. Kako pa vi izkoristite deževne dni?

Vaš Cevko

C