Nazaj v mesto

Popestrimo si pitje vode

Ptičica mi je prišepnila, da so nekateri starši precej zaskrbljeni, ker njihovi otroci ne spijejo dovolj tekočine. Posledice tega se lahko kažejo v slabšem počutju, glavobolih ali celo dehidraciji. To zlasti velja za tiste otroke, ki se poleg vsakodnevnih aktivnosti ukvarjajo tudi s športom. Zato sem se odločil, da vam tokrat razkrijem nadvse simpatične načine, s katerimi bo pitje vode postala prijetna navada. Saj veste, koristno je, da jo na dan spijemo vsaj 2 litra, v toplejših mesecih lahko še nekoliko več.

Moji najljubši triki so precej zabavni, zato boste med njimi zagotovo našli kakšnega, ki vas bo pritegnil.

  • Kozarec ali steklenico vode obogatite s koščki najljubšega sadja - to so lahko sladke jagode, maline, limeta, granatno jabolko …
  • V model za delanje ledu dodajte na drobno narezano sadje in ustvarite pisane ledene kocke. Dajte jih v kozarec vode in počakajte, da se stopijo.
  • Poiščite večji kozarec, ki vam je še posebej pri srcu. Če ste ustvarjalni ga lahko pobarvate z barvami za steklo, napišete nanj ime in tako poskrbite, da bo samo vaš unikat.
  • Poskrbite, da bo kozarec z vodo vedno v vaši bližini; na pisalni mizi, pri vsakodnevnih obrokih, pred televizijo.
  • Namesto plastičnih slamic, s katerimi močno onesnažujemo okolje, raje uporabljajte bambusove, ki so razgradljive in okolju prijazne.

Vaš Cevko

C