Nazaj v mesto
Zemljevid strani
Skoči na vsebino
D

Napitek iz vode na tisoč in en način

Ker je letošnje poletje zelo vroče in zaradi potenja med skakanjem v počitnice naše telo izgublja več tekočine kot ponavadi, je izjemno pomembno, da jo nadomestimo z vodo!Ker pa je ta, vsaj za nas otroke, dolgočasnega okusa, sem tokrat ustvarjal in eksperimentiral z različnimi okusi, ki jih lahko vsi najdemo na domačem vrtu, pri sosedih ali babici ter dodamo svoj kozarec.

Tokrat delim z vami tri trike, kako vodo narediti bolj zabavnega okusa!

Vsi že dobro poznamo limonado: v vodo iztisnemo limono, jaz pa sem ugotovil, da je ta še boljša, če vanjo pomočim tudi metine liste. Kombinacija obojega je popolna poletna osvežitev, ki jo bom od sedaj naprej vedno vzel s sabo na igrišče!

Ker pa počasi (in z veseljem) nabiramo tudi maline, jagode in gozdne jagode, sem poskusil še vodo z okusom domačega jagodičevja. V hladno vodo sem dodal vse jagodičevje, ki sem ga nabral, in jo postavil v hladilnik za eno uro.

Kasneje sem na čisto pravo okušanje povabil svoja starša in mami je predlagala tudi vodo s kumaro. Meni se je to zdelo malce čudno, saj sem bil do sedaj navajen le na kumare v solati, vendar sem bil pripravljen še naprej eksperimentirati z okusi. Sveže nabrane in temeljito oprane kumare sem narezal na kolobarje in tudi te pustil stati v vrču hladne vode. Skupaj z nekaj kockami ledu v kozarcu je dobila voda čisto pravi “koktejl” videz, okus pa mi je bil noro všeč in je prijetno potešil mojo poletno žejo.

Če se tudi vam včasih zdi pitje vode precej dolgočasna stvar, ki jo moramo vsi opraviti, vam priporočam, da preizkusite vsaj enega od mojih novih receptov!

Čin čin!

C