Nazaj v mesto

Na morju je fino, če za čisto plažo poskrbimo!

Moja najljubša stvar na morju je vedno poležavanje na plaži. Ravno toliko, da se na soncu ogrejem, preden začnem zopet čofotati v morju. Čas na plaži ponavadi preživim s svojimi starši in prijatelji. Tam rad igram karte in iz peska gradim čisto posebne gradove! Ker pa na plaži vedno preživimo veliko časa, ponavadi vzamemo s sabo tudi kosilo, prigrizke in pijačo. Velikokrat opazim ljudi na plaži, ki počnejo enako, a ko odidejo, pogosto pustijo za sabo odpadke.

Zvečer, ko gladina morja naraste, pa odpadki čudežno izginejo, saj jih s sabo odnese voda. Plastika nato pristane v morju, kjer pa živi veliiiiko različnih živali. Odpadki, predvsem tisti, ki jih slana voda ne more razgraditi, pa ogrožajo njihovo življenje, saj se jim živali med plavanjem in lovom za svojo hrano pogosto ne morejo izogniti. Njihova telesa postanejo ravno zaradi tega onesnažena in poškodovana, veliko živali pa tudi umre zaradi posledic naše nemarnosti – onesnaževanja.

Želim si, da bi vsi ljudje ob morju vedno pospravili za sabo svoje odpadke tudi zato, da se bom v prihodnosti lahko potapljal in raziskoval čudovit in raznolik svet podvodnih živali!

C