Nazaj v mesto

Maline, jagode, robide in ribez

Dragi moji, vse to imamo na vrtu. Nekaj dobrot si zgodaj zjutraj privoščijo mali ptički, dve pesti osmuka mami, ki pravi, da mora do morja še shujšati. Ostalo pa z babico uporabiva za sladoled.
 
Naaaajboljši sladoled na svetu. Vzameva pest malin, pest jagod, pest robid in nekaj ribeza. Vsako od sestavin najprej opereva in potem zmeljeva. Dodava sladko smetano in pikico javorovega sirupa.
 
Nato eno plast nalijeva v lončke od skute in jih tako reciklirava ter postaviva za 20 minut v zamrzovalnik. Ko zgornja plast zamrzne, čez njo polijeva drugo in tako vse do zadnje. Potem to pustiva nekaj ur v zamrzovalniku in vzameva ven za malico. Poleg dodava še žlico stepene sladke smetane in potreseva z ribezom.
 
Nič ne bom rekel, ker imam polna usta. In s polnimi usti se ne govori.
 
Dober teeeeek,
 
Cevko
C