Nazaj v mesto

Družinske igre na temo vode

Ker smo zadnje čase veliko bolj doma kot sicer, si skušamo čas popestriti z različnimi domiselnimi igrami, pri katerih sodeluje vsa družina. In ker smo Cevkova družina, so naše aktivnosti in zabava precej povezane s vodo . Poglejte, kako si krajšamo čas, morda boste kakšno idejo našli tudi vi.

Pojmi na temo vode

Vsak od družinskih članov naj na svoj list papirja v eni minuti napiše čim več pojmov na temo vode. Tisti, ki jih napiše več, je zmagovalec. (primer: voda, vodonosnik, kanalizacija, odtok, izvir …)

Barva vode

Katera barva najbolj ponazarja vodo? Verjetno se vsi strinjamo da modra. Modro barvo lahko vključite v družinsko tekmovanje, kdo si bo hitreje oblekel kos garderobe v modri barvi. Določite štart (npr. v dnevni sobi), odštevajte in stecite vsak v svojo omaro po oblačilo, ki ga imate v modri barvi. Kdo bo prvi?

Zdrav napitek

Ker je zdravje v tem času še toliko bolj pomembno, lahko skupaj pripravite nov osvežilni napitek, ki vključuje vodo. Uporabite lahko sezonsko sadje, kot so limone, pomaranče, jagode, banane, kivi. Vse skupaj zmešajte in dodajte kozarec ali dva vode. Če želite gostejši napitek, potem ohranite samo sadje. Napitku dodajte kanček cimeta in vitaminska bomba je pripravljena.

Koliko je pip?

Na list papirja naj vsak družinski član po spominu napiše, koliko je vseh pip v vašem domu. Namig: Ne pozabite tudi na tiste malce bolj skrite in zunanje, če jih imate.

Cevko

C