Nazaj v mesto

Cevko in svetovni dan Zemlje

Zdi se, da je preteklo obdobje deževja naravo še dodatno vzpodbudilo, da se pokaže in razcveti v najlepših barvah. Kot bi se iz sivih ogrinjal preoblekla v razkošna mavrična oblačila. Čudovito je opazovati brstenje dreves, cvetlic in vsak dan znova spremljati, kako narava dobiva novo podobo. A žal nimajo vsi ljudje čuta do narave. Nekateri se do nje obnašajo povsem brezbrižno, kar je velika škoda. Zavedati bi se morali, da ni vse tako samoumevno, kot se zdi na prvi pogled, narava pa nam lahko kaj hitro vrne za vse slabo, kar z njo počnemo -  onesnažujemo, izčrpavamo, izkoriščamo.

In prav v duhu svetovnega dneva Zemlje, ki bo nastopil 22. aprila, bi vas rad vzpodbudil k razmišljanju in aktivnemu vključevanju v dejavnosti, ki pripomorejo k urejenemu okolju. Vsako leto naredim nekaj dobrega in koristnega za naš planet; letos se bomo s prijatelji in družinami udeležili čistilne akcije in tako prispevali k lepšemu in bolj zdravemu okolju ter vodam. Čistili bomo nabrežja rek, jezer in potokov, zbirali odpadke, na koncu pa zasadili tudi kakšno novo drevo.

Vsak od nas lahko pripeva svoj košček v sestavljanki dobrih del in na ta način poskrbi, da bo naše okolje brez škodljive in nepotrebne navlake lažje dihalo. S skupnimi močmi nam bo uspelo narediti nekaj dobrega - tudi za našo svetlo prihodnost. Tudi vi lahko pomagate, dragi prijatelji.

Cevko

C