Nazaj v mesto

Cevko spozna vodni izvir

Se imate tudi vi v šoli tako lepo kot jaz? Ker smo končno dočakali prijaznejše temperature, nas je učiteljica športne vzgoje v začetku tedna presenetila z novico, da je pred nami športni dan -  natančneje pohod na hrib, ki se nahaja na Tolminskem. In to namesto pouka! Odlično!

Zjutraj smo se zbrali na šolski ploščadi in nestrpno čakali odhod. S sošolci smo poskrbeli za polne nahrbtnike, v katerih ni manjkalo energijskih prigrizkov in seveda vode. Na srečo nismo pozabili niti na pohodniške steklenice z vodo, tako da nam ni bilo potrebno skrbeti, da bo kdo žejen. Voda je zelo pomembna, sploh, ko je vzpon na hrib malce daljši.

Na poti smo se veliko ustavljali in pogovarjali o drevesih, ki smo jih opazili v gozdu. Na ta način smo prišli do sape, si nabrali novih moči in se še kaj novega naučili. Ena od najbolj zanimivih stvari, ki sem jih videl na poti, je bil prenovljen vodni izvir, kjer smo si lahko ponovno napolnili steklenice. Učiteljica nas je ob tem prijazno opozorila, da moramo biti pri takšnih vodnih izvirih pozorni na oznake, da je voda pitna. No, ta izvir je imel oznako in voda je imela čisto drug okus kot tista iz domačih pip. Vsaj tako se nam je zdelo. Malo sem jo vzel tudi za domov, da jo bosta poskusila še starša. Me prav zanima, ali bosta tudi onadva opazila razliko v okusu vode.

Ste vi že kdaj pili iz naravnega vodnega izvira?

Cevko

C