Nazaj v mesto

Cevko načrtuje prvomajske počitnice

Kako pestri in zanimivi so bili pretekli dnevi! Po slastnih poticah ter številnih pirhih vseh barv, velikosti in okusov že nestrpno pričakujem prvomajski oddih, ki bo letos v znamenju ognja in vode, tradicije ter zabave. No, vsaj pri meni.

Moram vam priznati, da sem doslej kresove gledal le od daleč - ponavadi kar z domačega balkona, letos pa bom končno lahko od blizu opazoval hipnotično moč ognja. Ko sem malce bral o tem znanem slovenskem običaju, sem spoznal, da stvar sploh ni tako nedolžna. Če nismo previdni, lahko ogenj uide nadzoru, rdeči zublji pa zajamejo vse, kar je v bližini. Pri večjih kresovih, ki so del javnih prireditev, morajo biti zraven tudi gasilci, ki priskočijo na pomoč, če se zgodi kaj nepričakovanega. Ja, tudi v tem primeru ima zelo pomembno vlogo voda, ki velja za najbolj dostopno in najcenejše gasilno sredstvo.

Dan po kresovanju pa bomo z družino obiskali bližnje terme in se predali zabavnim vodnim aktivnostim. Na adrenalinskih toboganih in v neskončnih bazenih si bom nabral več kot dovolj energije za še zadnja dva meseca šole. Jupi!

Letim počitnicam naproti. Tudi vam, dragi prijatelji, želim čudovit prehod v mesec maj!

Cevko

C