Nazaj v mesto

Cevko bo dobil drsalke

Haaa, že cel teden skačem od veselja! Pa veste zakaj? Ker sem že videl prvi sneg! Čeprav ga ni bilo veliko, sem lahko naredil majhno kepo, s katero sem ponagajal sosedu. Komaj čakam, da ga zapade res veliko, da bomo lahko skupaj uživali v zimskih radostih. Priznajte, da zima ni prava, če ni oblečena v belo barvo.

Letos sem se odločil, da se naučim nekaj novega, čeprav me je čisto malo strah. Snežake že znam postavljati, igluje tudi, smučati sem se naučil že pred leti … zato sta mi starša obljubila, da bom letos dobil za darilo drsalke! Jupi! Komaj že čakam, da jih obujem in se zapodim po ledeni ploščadi.

Tudi moj bratranec rad drsa, zato se še toliko bolj veselim, da skupaj naredimo kaj norega. Mogoče celo tekmovanje, kdo ve. A do takrat je še dolga. Vem, da bom na začetku izgledal kot zabavni cirkusant, a s pomočjo staršev mi bo zagotovo uspelo. Pravijo, da vaja dela mojstra in če bom na drsališču vadil vsak dan, bom ob koncu zime že pravi profesionalec.

Cevko drsalec, cevko profesionalec - kako zabavno se to sliši! In ko bo zima zares pokazala zobe, bomo lahko skočili še do zaledenelega sosedovega bajerja in vadili kar tam. Komaj čakam led, snežinke in vse norosti, ki jih ta čas prinesel! Pa vi?

Odštevajmo skupaj do debelih snežink! Morda bomo tako hitreje dočakali sneg. :)

Cevko

C